Ontdek Omroep.nl

TROS TV Show

|Actueel

Zondag om 21.20 uur

Uitzending 27 juli 2014, 22.35 uur, Ned.1 (herhaling)

Ivo Niehe bezoekt Charles Aznavour. Naast het gesprek dat Ivo met hem had in zijn huis bij het meer van Genève, zijn er fragmenten te zien uit de drie eerdere interviews van 25,15 en 10 jaar geleden. Opvallend is daarbij dat de zoon van Armeense immigranten in de loop der tijd heel anders over bepaalde onderwerpen is gaan denken.

Waar hij destijds over de dood zei ‘geen punt, dat hoort bij het leven’, zo maakt hij zich nu zorgen over het onvermijdelijk naderende einde. Zijn stem was tien jaar geleden nog top, nu zegt hij daarover: “Ik ben teruggegaan naar mijn beginjaren. Toen vond ook iedereen dat ik een afgrijselijke stem had”.  Bovendien zien we hoe anders hij in de loop van die kwart eeuw is gaan componeren. Voor de ruim 1200 nummers, vaak wereldhits, die hij op zijn naam heeft staan, schreef hij bijna alle tekst en muziek.

Aznavour vertelt over de jeugd die hij niet echt heeft gehad door de oorlog en de armoede, over zijn 47-jarig huwelijk met de Zweedse Ulla en over zijn band met Nederland. In zijn buitenhuis in het Zuid Franse Mouries vertelt hij ook over de zorgen over zijn kinderen en over het geheim van zijn eeuwige gezondheid. Zo doet hij elke ochtend aan aquajoggen, maar wel met bandjes om, want zwemmen kan hij niet. Ook komen zijn optimisme en niet aflatende ambitie aan bod in het bijzondere gesprek dat Ivo Niehe met hem heeft.

In de studio van De Wereld Draait Door legt Matthijs van Nieuwkerk uit waarom hij misschien wel de grootste Nederlandse fan is van Aznavour. Twee jaar lang schreef hij in de VARA-gids wekelijks een column over, zoals hij zegt: 'de beste zanger ooit'. Elke ochtend tijdens het douchen draait Matthijs Aznavour. Ook vertelt Matthijs waarom hij Aznavour niet wilde ontmoeten toen de kans daarop zich voordeed. Voor één keer neemt Ivo plaats op de stoel van Matthijs en is hij de geïnterviewde.

Uitzendingen TV Show terugkijken!

Sinds kort zijn de uitzendingen van de TV Show via uitzending gemist en via onze player rechts terug te zien. (onder voorbehoud uitzonderingen)

Helaas is de uitzending van 30 maart een uitzondering wegens rechten. Dus NIET terug te zien.

Muziek TV Show

We krijgen veel vragen over de gebruikte muziek in de TV Show. Voor een overzicht van de gebruikte muziek, klik hier.

In de webwinkel:

Neem een kijkje in de TROS-webwinkel voor meer Ivo Niehe.

Laatste reacties

24-05-2014 23:16 door Annemiek Van der Tol

Ivo Wat een mooie. Indrukwekkend gesprek met Wubbo Ockels. Zal er veel uit onthouden. Zeer leerzaam. Zal Wubbo steeds in gedachte houden als een super mens. Mijn condoleances gaan uit naar de Fami...

23-05-2014 01:01 door Martin

Ivo, ontroerende uitzending met Wubbo, pracht mens. Peace Wubbo

21-05-2014 17:34 door Ingrid ter Beek

Heel indrukwekkend dit intervieuw!!!! helaas geen volgend jaar meer. Vandaag in het condoleance boek geschreven bij Space Expo mijn vorige werkplek. R.I.P Wubbo

19-05-2014 16:52 door Corry Hoek

Hartelijk dank, Ivo, voor de respectvolle uitzending over Wubbo Ockels. Wat een fantastisch mens, een doorzetter. Helaas heeft hij het niet gered. Mijn condoleances voor de familie en zijn vrienden...

19-05-2014 16:42 door Corry Hoek

Fantastische uitzending Ivo, respectvol ook en wat heb ik een bewondering voor deze man, een vechter, helaas is het niet gelukt. Mijn condoleances voor de familie en zijn vrienden. R.I.P

Twitter

Ik vind dit programma leuk. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De TROS Nieuwsbrief is een wekelijkse e-mail service van de Grootste Familie van Nederland. Hierin vindt u nieuws over radio en tv uitzendingen, presentatoren, achtergrondinformatie over programma’s , activiteiten en evenementen en speciale acties, publieksoproepen, optredens, prijsvragen en exclusieve video- en fotoverslagen.

Sluiten