Ontdek Omroep.nl

Lingo

|Actueel

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag om 18.25 uur op Nederland 2 Volg ons op Twitter via @lingotv en op facebook/lingo.nederland

Lingo stopt

Lingo stopt eind september 2014 op Ned. 2. In januari 2014 is Lingo verplaatst naar Nederland 2 om 18.25 uur en na deze verschuiving heeft de vaste kijker het programma helaas niet goed weten te vinden.

Remco van Leen, Media Directeur AVROTROS: "Wat ons betreft zou het een optie zijn om het programma terug te plaatsen naar Nederland 1, bijvoorbeeld om 17.30 uur."

Lingo bestaat dit jaar 25 jaar!

We zijn er trots op dat het leukste spelletje van Nederland na al die jaren nog steeds zo’n grote schare fans heeft. In Lingo spelen in de eerste ronde twee kandidatenteams  5-, 6- en  7-letterwoorden. Tussendoor worden er ook nog drie 10-letterwoorden gespeeld. Het team dat na de eerste ronde de meeste euro’s bij elkaar heeft gepuzzeld, gaat door naar de finale, waar in 150 seconden zoveel mogelijk 6-letterwoorden geraden moeten worden. Hoe meer woorden er worden geraden, hoe meer ballen er mogen worden gepakt. En alles met 1 doel: Lingo halen.

Kijkers kijken...

We zijn benieuwd hoe u naar Lingo kijkt!

Maak een leuke, grappige of spannende foto en stuur die op naar ons. Wie weet wordt uw foto vertoond in Lingo! Naar inzenden.

(foto: Angeline Wagenaard)

Woordverklaring

In onze rubriek zal JP antwoord geven op de meest voorkomende vragen uit het gastenboek. Lees meer.

Meest gestelde vragen

Op de meest gestelde vragen, geven wij nu een antwoord.

Lingo online

Helaas zijn we gedwongen te stoppen met het aanbieden van het online spelen van Lingo. Het spel voldeed niet langer aan de huidige technische eisen.

Wij hebben ervoor gekozen niet te investeren in een nieuw spel aangezien we door de Europese regelgeving en de daaruit voortvloeiende aangescherpte richtlijnen met ingang van 1 januari 2012  worden verplicht te stoppen met het faciliteren van dit soort activiteiten.

We betreuren het dat we veel enthousiaste spelers hiermee moeten teleurstellen.

 Lingo uitzendingen 

Laatste reacties

22-08-2014 11:18 door Frank Wildenberg

Hoi Lucille. Jammer dat lingo stopt. Bedankt. Je oud collega bij motel eindhoven.kok.. Gr Frank. ps. Doe de groeten aan Elfrieda/ Marcel. aloise.

20-08-2014 18:42 door Ank Schilder

Wat ontzettend jammer dat lingo stopt. Ik baal als een stekker! Het is het enige programma waar ik al meer dan 25 jaar alle dagen naar kijk, zelfs in het weekend mis ik het geweldige taal programma. ...

20-08-2014 17:56 door W Lampe

Volgens mij moet de tijd weer gewijzigd worden in 7uur, zelfs op Ned 2 zal dat meer kijkers trekken

20-08-2014 17:54 door W Lampe

Volgens mij is de nieuwe uitzendtijd onlogisch. Op Ned 2 is nog tot daaraantoe, maar volgens mij is 7 uur een betere tijd. Maar...hoe dan ook...het moe gewoon blijven!

18-08-2014 17:10 door Ank Schilder

Wat ontzettend jammer dat jullie met Lingo gaan stoppen Ik baal als een stekker. Want dit programma bekijk ik al ruim 25 jaar alle dagen, zelfs in de weekeinde mis ik het! Ik vind het een geweldig t...

Twitter

Vind je dit programma ook leuk? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De TROS Nieuwsbrief is een wekelijkse e-mail service van de Grootste Familie van Nederland. Hierin vindt u nieuws over radio en tv uitzendingen, presentatoren, achtergrondinformatie over programma’s , activiteiten en evenementen en speciale acties, publieksoproepen, optredens, prijsvragen en exclusieve video- en fotoverslagen.

Sluiten