Ontdek Omroep.nl

Lingo

|Actueel

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag om 18.25 uur op Nederland 2 Volg ons op Twitter via @lingotv en op facebook/lingo.nederland

Lingo stopt

Lingo stopt eind september 2014 op Ned. 2. In januari 2014 is Lingo verplaatst naar Nederland 2 om 18.25 uur en na deze verschuiving heeft de vaste kijker het programma helaas niet goed weten te vinden.

Remco van Leen, Media Directeur AVROTROS: "Wat ons betreft zou het een optie zijn om het programma terug te plaatsen naar Nederland 1, bijvoorbeeld om 17.30 uur."

Lingo bestaat dit jaar 25 jaar!

We zijn er trots op dat het leukste spelletje van Nederland na al die jaren nog steeds zo’n grote schare fans heeft. In Lingo spelen in de eerste ronde twee kandidatenteams  5-, 6- en  7-letterwoorden. Tussendoor worden er ook nog drie 10-letterwoorden gespeeld. Het team dat na de eerste ronde de meeste euro’s bij elkaar heeft gepuzzeld, gaat door naar de finale, waar in 150 seconden zoveel mogelijk 6-letterwoorden geraden moeten worden. Hoe meer woorden er worden geraden, hoe meer ballen er mogen worden gepakt. En alles met 1 doel: Lingo halen.

Kijkers kijken...

We zijn benieuwd hoe u naar Lingo kijkt!

Maak een leuke, grappige of spannende foto en stuur die op naar ons. Wie weet wordt uw foto vertoond in Lingo! Naar inzenden.

(foto: Angeline Wagenaard)

Woordverklaring

In onze rubriek zal JP antwoord geven op de meest voorkomende vragen uit het gastenboek. Lees meer.

Meest gestelde vragen

Op de meest gestelde vragen, geven wij nu een antwoord.

Lingo online

Helaas zijn we gedwongen te stoppen met het aanbieden van het online spelen van Lingo. Het spel voldeed niet langer aan de huidige technische eisen.

Wij hebben ervoor gekozen niet te investeren in een nieuw spel aangezien we door de Europese regelgeving en de daaruit voortvloeiende aangescherpte richtlijnen met ingang van 1 januari 2012  worden verplicht te stoppen met het faciliteren van dit soort activiteiten.

We betreuren het dat we veel enthousiaste spelers hiermee moeten teleurstellen.

 Lingo uitzendingen 

Laatste reacties

25-08-2014 22:09 door D.J. van Reede

Het is onverstandig om Lucille - Lingo na de zomertijd stop te zetten. Voor nog en oud geeft Lingo kijkplezier , spelers zijn gemiddeld 35 jaar , dus aan de leeftijd ligt het niet. Andere programma...

25-08-2014 22:00 door Corry van Reede Westerdaal

We missen Lingo heel erg! en zien het programma heel graag dagelijks weer terug op tv ! Lingo is voor junioren en senioren die van puzzelen houden. En zo'n gezellig programma moet blijven! Luci...

25-08-2014 21:52 door Johan Visser

Jammer dat jullie gaan stoppen, maar wat ook erg jammer is dat ze geen Nederlands kind heeft geadopteerd, want ook die hebben een warm huis nodig , en we hebben er heel veel die in tehuizen zitten, ma...

25-08-2014 12:00 door jhonnie spabelenski

Eindelijk een goed programma, laten ze het verdwijnen, zet het terug op zeven uur dan kan iedereen weer kijken doen dat is pas slim!!!

25-08-2014 10:02 door Trudy Visser

Wat jammer dat LINGO stopt. Mijn man is een grote fan en ik kijk dan natuurlijk automatich ook iedere dag. Weet je waar ik nou erg nieuwsgierig naar ben? Ik wil graag weten hoe J.P. er uit ziet. je h...

Twitter

Vind je dit programma ook leuk? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De TROS Nieuwsbrief is een wekelijkse e-mail service van de Grootste Familie van Nederland. Hierin vindt u nieuws over radio en tv uitzendingen, presentatoren, achtergrondinformatie over programma’s , activiteiten en evenementen en speciale acties, publieksoproepen, optredens, prijsvragen en exclusieve video- en fotoverslagen.

Sluiten