Ontdek Omroep.nl

Lingo

|Actueel

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag om 18.25 uur op Nederland 2 Volg ons op Twitter via @lingotv en op facebook/lingo.nederland

Lingo bestaat dit jaar 25 jaar!

We zijn er trots op dat het leukste spelletje van Nederland na al die jaren nog steeds zo’n grote schare fans heeft. In Lingo spelen in de eerste ronde twee kandidatenteams  5-, 6- en  7-letterwoorden. Tussendoor worden er ook nog drie 10-letterwoorden gespeeld. Het team dat na de eerste ronde de meeste euro’s bij elkaar heeft gepuzzeld, gaat door naar de finale, waar in 150 seconden zoveel mogelijk 6-letterwoorden geraden moeten worden. Hoe meer woorden er worden geraden, hoe meer ballen er mogen worden gepakt. En alles met 1 doel: Lingo halen.

Kijkers kijken...

We zijn benieuwd hoe u naar Lingo kijkt!

Maak een leuke, grappige of spannende foto en stuur die op naar ons. Wie weet wordt uw foto vertoond in Lingo! Naar inzenden.

(foto: Angeline Wagenaard)

Woordverklaring

In onze rubriek zal JP antwoord geven op de meest voorkomende vragen uit het gastenboek. Lees meer.

Meest gestelde vragen

Op de meest gestelde vragen, geven wij nu een antwoord.

Kinder Lingo

Er komen de laatste tijd veel vragen binnen of er ook een kinderversie van Lingo komt. Voorlopig is dat nog niet aan de orde. Mocht er in de toekomst KinderLingo komen, dan laten we dat meteen weten.

Lingo online

Helaas zijn we gedwongen te stoppen met het aanbieden van het online spelen van Lingo. Het spel voldeed niet langer aan de huidige technische eisen.

Wij hebben ervoor gekozen niet te investeren in een nieuw spel aangezien we door de Europese regelgeving en de daaruit voortvloeiende aangescherpte richtlijnen met ingang van 1 januari 2012  worden verplicht te stoppen met het faciliteren van dit soort activiteiten.

We betreuren het dat we veel enthousiaste spelers hiermee moeten teleurstellen.

 Lingo uitzendingen 

Laatste reacties

20-07-2014 04:22 door kyra de ridder

Op de tablet ziet het beeld wel troebel, bijna niet te zien...

18-07-2014 16:57 door Elco van Dijk

Dat jullie in de komkommertijd herhalingen uitzenden, kan i begrijpen. Maar waarom telkens een aflevering pakken die vorige week ook al geweest is? Daar gaat de lol wel af. Rixte en haar vriendin k...

12-07-2014 22:29 door S M

Leuk programma, leuke vrouw die Lucille, alleen jammer dat ze soms best vunzig kan zijn

11-07-2014 10:49 door anne Giezeman

Ik ga wel met JP op het malieveld staan om te demonstreren tegen het afschaffen van de komma hoor! Hoe kun je een tekst nog lezen als er geen komma's meer in staan? De komma, zo'n prachtig lee...

06-07-2014 18:54 door Remco de Geus

Ik zou ook wel eens mee willen doen met lingo.

Twitter

Vind je dit programma ook leuk? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De TROS Nieuwsbrief is een wekelijkse e-mail service van de Grootste Familie van Nederland. Hierin vindt u nieuws over radio en tv uitzendingen, presentatoren, achtergrondinformatie over programma’s , activiteiten en evenementen en speciale acties, publieksoproepen, optredens, prijsvragen en exclusieve video- en fotoverslagen.

Sluiten