Ontdek Omroep.nl

Lingo

|Actueel

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag om 18.25 uur op Nederland 2 Volg ons op Twitter via @lingotv en op facebook/lingo.nederland

Lingo bestaat dit jaar 25 jaar!

We zijn er trots op dat het leukste spelletje van Nederland na al die jaren nog steeds zo’n grote schare fans heeft. In Lingo spelen in de eerste ronde twee kandidatenteams  5-, 6- en  7-letterwoorden. Tussendoor worden er ook nog drie 10-letterwoorden gespeeld. Het team dat na de eerste ronde de meeste euro’s bij elkaar heeft gepuzzeld, gaat door naar de finale, waar in 150 seconden zoveel mogelijk 6-letterwoorden geraden moeten worden. Hoe meer woorden er worden geraden, hoe meer ballen er mogen worden gepakt. En alles met 1 doel: Lingo halen.

Kijkers kijken...

We zijn benieuwd hoe u naar Lingo kijkt!

Maak een leuke, grappige of spannende foto en stuur die op naar ons. Wie weet wordt uw foto vertoond in Lingo! Naar inzenden.

(foto: Angeline Wagenaard)

Woordverklaring

In onze rubriek zal JP antwoord geven op de meest voorkomende vragen uit het gastenboek. Lees meer.

Meest gestelde vragen

Op de meest gestelde vragen, geven wij nu een antwoord.

Kinder Lingo

Er komen de laatste tijd veel vragen binnen of er ook een kinderversie van Lingo komt. Voorlopig is dat nog niet aan de orde. Mocht er in de toekomst KinderLingo komen, dan laten we dat meteen weten.

Lingo online

Helaas zijn we gedwongen te stoppen met het aanbieden van het online spelen van Lingo. Het spel voldeed niet langer aan de huidige technische eisen.

Wij hebben ervoor gekozen niet te investeren in een nieuw spel aangezien we door de Europese regelgeving en de daaruit voortvloeiende aangescherpte richtlijnen met ingang van 1 januari 2012  worden verplicht te stoppen met het faciliteren van dit soort activiteiten.

We betreuren het dat we veel enthousiaste spelers hiermee moeten teleurstellen.

 Lingo uitzendingen 

Laatste reacties

23-04-2014 11:36 door Annelies

Ik kijk graag naar Lingo, maar begin in toenemende mate te storen aan de flauwe humor, geveinsde interesse in de kandidaten, de voorspelbare reacties....Iedere keer weer: "de bal mag ongezien naar...

22-04-2014 22:28 door Liane

@Diny: dit is de belangrijkste reden dat ik al weken niet naar Lingo kijk. Het is gewoon veel te vaak de " lucilleshow" en dat begon me behoorlijk te vervelen.

22-04-2014 19:47 door marijke waagmeester

Sorry, elken betekent ellebogenwerk

22-04-2014 17:47 door ate-harm postma

ik vind het heel jammer dat er geen kindererlingo is ik ben teleurgesteld

22-04-2014 03:40 door Ha Nee

Het woord NEGER kan niet meer!! Dit schiet me toch elke keer weer in het verkeerde keelgat. Hoe komen sommige mensen erop dat het een geschikt lingo woord is. Ze doen er veel mensen mee pijn, en wi...

Twitter

Vind je dit programma ook leuk? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De TROS Nieuwsbrief is een wekelijkse e-mail service van de Grootste Familie van Nederland. Hierin vindt u nieuws over radio en tv uitzendingen, presentatoren, achtergrondinformatie over programma’s , activiteiten en evenementen en speciale acties, publieksoproepen, optredens, prijsvragen en exclusieve video- en fotoverslagen.

Sluiten