Ontdek Omroep.nl

Ik Vertrek

|Actueel

Zaterdag om 21:40 uur op Nederland 1

Uitzending 26 april 2014, 22.20 uur op Ned. 1

(herhaling van uitzending 10 november 2012)
Paul (44) en Audrey (44), van oorsprong Surinaams, wonen al hun halve leven in Nederland. Beiden hebben het erg naar hun zin in Nederland, maar na hun pensioen willen ze graag in Paramaribo gaan wonen. Als Audrey een paar jaar geleden het gevecht tegen borstkanker wint,  willen ze niet meer wachten; ze gaan nu! Zoontje D’Angelo (4) en Audrey’s dochter Chiavelli (16) gaan mee, of ze dat nu leuk vinden of niet. Eveneens Pauls broer Roy (55) besluit om mee te gaan.

Al hun hele leven sleutelen Paul en Roy in hun vrije tijd aan auto’s. Ze besluiten net buiten Paramaribo een stuk grond te kopen om hier een garagebedrijf te beginnen. De familie gaat wonen in de Surinaamse hoofdstad, in het huis dat Audrey heeft geërfd van haar moeder. Chiavelli voelt er niets voor om Nederland, waar zij is opgegroeid, te verruilen voor een ‘jungle’, maar de afspraak is dat ze tot haar 18e in Suriname moet wonen.

Als Paul en Roy het stuk land dat ze hebben gekocht gaan bekijken, treffen ze één groot moerasgebied aan. De broers, die erg gewend zijn aan de Nederlandse cultuur, proberen toch flink vaart achter hun plannen te zetten. Ze moeten binnen drie maanden open gaan, anders komen ze in de financiële problemen.

 

 

Hoe gaat het nu met Paula, Peter en Marit?

Benieuwd hoe het nu met de natuurcamping in Denemarken gaat? Lees het verslag.

Uitzending 19 april 2014

Scandinavië-fan Peter van der Deijl (48) droomt er al jaren van om een camping te beginnen. Samen met zijn partner Paula Krijbolder (48) stuit hij tijdens een vakantie in Denemarken op een zeer rustig gelegen boerderijtje op een enorm stuk grond. Beiden zijn opslag verliefd op de mooie plek, en als de boerderij ook nog eens te koop blijkt te zijn, is hun emigratie een feit. 

Peter werkt in Nederland op kantoor en is zijn werk meer dan zat. Hij staat dan ook te springen om te vertrekken. Paula heeft een dansschool waar ze Biodanza lessen geeft, dit wil ze in Denemarken graag voortzetten. 

Paula en Peter zien het al helemaal voor zich, ze willen in één deel van de nu nog vervallen boerderij het woonhuis realiseren en het andere deel wordt een groot appartement voor de verhuur. Bovendien moeten er vier blokhutten komen en een natuurcamping aan zee. Maar aangezien het hele terrein in slechte staat verkeerd, moet er nog hard gewerkt worden.

Paula en Peter zetten alles op alles om voor het hoogseizoen klaar te zijn, er moet namelijk geld in het laatje komen. Het beetje spaargeld dat ze hadden, raakt al snel op... Noodgedwongen moeten ze op zoek naar een bijbaantje. Maar omdat ze beiden de Deense taal niet onder de knie krijgen, is het lastig om een baan te vinden.

Emigranten Ik Vertrek 2014

Volg ons ook op Facebook

Meedoen aan Ik Vertrek

Zijn jullie een stel of gezin dat Nederland op korte termijn gaat verlaten om een eigen bedrijf op te zetten? Lijkt het jullie leuk om gevolgd te worden door onze camera's en lief en leed te delen met een dikke miljoen kijkers?

Bel dan naar de redactie van Ik Vertrek voor meer informatie: 020-893 6000. Of vul het aanmeldingsformulier in. De redactie zal vervolgens contact opnemen om telefonisch verder te praten over deelname.

Adressen emigranten

Er komen veel vragen binnen in ons gastenboek hoe in contact te komen met een emigrant van een bepaalde uitzending. In de tab links, klikt u op emigranten (per jaartal) en u vindt de gegevens van de desbetreffende emigrant die u zoekt!

Meest 'betwitterde' programma.

Volg ons ook via Twitter en twitter mee via:  #ikvertrek

 Ik vertrek uitzendingen 

 Preview 

Laatste reacties

17-04-2014 22:48 door Bart Beydals

Uitzending Thetmar en Saskia + Kids: Super leuke uitzending........Super leuk gezin! Ben heel benieuwd of ze de watermolen (het rad) nog kunnen repareren. Veel succes gewenst! Christa en Bart ...

15-04-2014 00:54 door Arda

Leuke lui! Respect voor het harde werken. Aan het Engels op de website kan nog wel wat gewerkt worden, dit kan eigenlijk niet. Restaurante and beachbar San Juan. Silvia and Nico running the ...

09-04-2014 14:41 door Inge en martin van Baarle

Hallo lieverds Ik heb net de uitzending gekeken en neem mn petje af voor jullie,wij willen ook emigreren richting murcia mits mijn vriend werk heeft gevonden als vrachtwagen chauffeur of wat anders,w...

08-04-2014 04:48 door Natascha Thone

Sylvia en Nico, ik wens jullie super veel succes, en mocht ik in de buurt zijn kom ik zeker eten! De koffie zag er ook heerlijk uit, blijf lachen, het komt zeker goed!

07-04-2014 17:28 door Angèle Van der Holst

Hele leuke uitzending over Nico en Sylvia!! Ik ken hun bar en henzelf want wij wonen ook in Los Alcázares. Fijn om te horen dat het goed met ze gaat en....lees ik dat nu goed.....worden er nu heus BI...

Twitter

Facebook

Vind je dit programma ook leuk? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De TROS Nieuwsbrief is een wekelijkse e-mail service van de Grootste Familie van Nederland. Hierin vindt u nieuws over radio en tv uitzendingen, presentatoren, achtergrondinformatie over programma’s , activiteiten en evenementen en speciale acties, publieksoproepen, optredens, prijsvragen en exclusieve video- en fotoverslagen.

Sluiten