Ontdek Omroep.nl

Ik Vertrek

|Actueel

Momenteel kijkt u naar herhalingen

Nieuwe afleveringen

Onder voorbehoud kunnen we meedelen dat we in het najaar weer met een aantal nieuwe afleveringen komen. Dus even geduld nog a.u.b.

De uitzendingen die nu op televisie te zien zijn, zijn dus herhalingen.

Hoe gaat het nu met de familie Van Dongen?

Benieuwd hoe het nu gaat met de familie? Lees hun verhaal terug. 

Uitzending 23 augustus 21.30 uur

(Herhaling van 9 april 2011)
Audrey Groenenboom (38) en Joop Robben (40) uit Baarle - Naussau hebben de halve wereld bereisd. Van India tot het Caribische gebied; ze zijn er allemaal geweest. Als ze in een bed and breakfast overnachten, denken zij vaak: ‘dit kunnen wij veel beter!’ Met die gedachte in het achterhoofd zegt brandweerman Joop zijn baan op om samen met zijn geliefde Audrey naar het tropische Bonaire te emigreren. Geen gemakkelijke keuze, want het stel barst van de sociale contacten en ook de familie staat nu niet direct te springen.

Eenmaal op het eiland blijkt dat in de Cariben niet álles beter is. Hun huis, waar ze binnen een half jaar gasten willen ontvangen, is te vies om aan te raken en wordt voorlopig alleen bevolkt door kakkerlakken. Net voordat het stel hun nieuwe hardhouten optrekje in wil richten, klapt de oude boiler en komt het water met bakken naar beneden.  En hoewel Audrey zich ondanks alle tegenslag als een vis in het water voelt, is dat voor Joop anders. Hij mist Nederland, zijn vrienden en zijn 83-jarige moeder. De ooit zo goede relatie van de Brabanders komt hiermee behoorlijk onder druk te staan… .

Emigranten Ik Vertrek 2014

Volg ons ook op Facebook

Meedoen aan Ik Vertrek

Zijn jullie een stel of gezin dat Nederland op korte termijn gaat verlaten om een eigen bedrijf op te zetten? Lijkt het jullie leuk om gevolgd te worden door onze camera's en lief en leed te delen met een dikke miljoen kijkers?

Bel dan naar de redactie van Ik Vertrek voor meer informatie: 020-893 6000. Of vul het aanmeldingsformulier in. De redactie zal vervolgens contact opnemen om telefonisch verder te praten over deelname.

Adressen emigranten

Er komen veel vragen binnen in ons gastenboek hoe in contact te komen met een emigrant van een bepaalde uitzending. In de tab links, klikt u op emigranten (per jaartal) en u vindt de gegevens van de desbetreffende emigrant die u zoekt!

Meest 'betwitterde' programma.

Volg ons ook via Twitter en twitter mee via:  #ikvertrek

 Ik vertrek uitzendingen 

   

Laatste reacties

16-08-2014 23:30 door hannie `vivas

waar in Alicante is de B&B van de fam van Dongen?

16-08-2014 23:00 door ria kamp

Anno 2014 ben ik nu wel eens benieuwt hoe het met de mensen gaat die vertrokken zijn 2010/11/12/13. in plaats van al die herhalingen. Uit eindelijk wil je daar een paar dagen dan ook op v...

16-08-2014 22:19 door jeannet van der+zee

Ik vraag mij af waarom Arnold en Ingrid geen zonne collectoren nemen

16-08-2014 22:12 door jeannet van der zee

Arnold en Ingrit zitten 2 maanden op stroom te wachten en in Spanje valt ook vaak de stroom uit . Daarom snap ik niet dat zij geen zonnen collectoren nemen , die sparen na een inverstering voor de to...

09-08-2014 23:03 door Evelien

@Toon Bazelmans (en al die anderen die zich afvragen waarom er niet meer nederlandsers in ik vertek komen). Wanneer je als emigrant in loondienst gaat werken in je nieuwe land of een bedrijf runt wat ...

Twitter

Facebook

Vind je dit programma ook leuk? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De TROS Nieuwsbrief is een wekelijkse e-mail service van de Grootste Familie van Nederland. Hierin vindt u nieuws over radio en tv uitzendingen, presentatoren, achtergrondinformatie over programma’s , activiteiten en evenementen en speciale acties, publieksoproepen, optredens, prijsvragen en exclusieve video- en fotoverslagen.

Sluiten