Ontdek Omroep.nl

Flikken Maastricht

|Actueel

Vanaf vrijdag 5 september om 20.30 op 2014 op NPO 1

De allereerste beelden van seizoen 9!

Bekijk hier de allereerste beelden van Flikken Maastricht seizoen 9!

Op 5 september begint de serie op NPO 1 om 20.30 uur.

NIEUWE SEIZOEN START OP VRIJDAG 5 SEPTEMBER

Vanaf vrijdag 5 september is het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht te zien bij de TROS. Ruim twee miljoen trouwe Flikken Maastricht kijkers zagen tijdens de afgelopen seizoensfinale in mei in een bloedstollende cliffhanger hoe Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf) tijdens een heftige schietpartij een metersdiepe steengroeven in werden gereden. Het vervolg is te zien in een nieuw spectaculair seizoen op NPO 1.  

“Flikken Maastricht is een serie die in populariteit blijft stijgen. Dat merken we niet alleen aan de kijkcijfers, maar ook aan de vele reacties die we krijgen van kijkers en fans. De meest gestelde vraag is waarom zij altijd zo lang moeten wachten op het volgende seizoen. Om die trouwe kijkers te belonen, hebben we besloten niet te wachten tot 2015 maar het nieuwe seizoen al vanaf vrijdag 5 september uit te zenden, aldus Remco van Leen, mediadirecteur AVROTROS".  

Verhaallijn seizoen 9
In het nieuwe, negende seizoen krijgen Wolfs en Eva te maken met de naweeŽn van de aanslag op hun leven. Ze mogen de aanslag niet zelf onderzoeken, maar moeten dit overlaten aan de rijksrecherche. Al snel wordt duidelijk dat ze te maken hebben met een niets ontziende tegenstander; de maffia die zijn activiteiten naar Maastricht heeft uitgebreid. Een tegenstander die er niet voor terugdeinst om slachtoffers te maken. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar het lek op het bureau. Romeo wordt geschorst en Marion komt in het vizier van de rijksrecherche. Is zij het lek dat zij zoeken?

De vaste cast bestaat uit Victor Reinier (Floris Wolfs), Angela Schijf (Eva van Dongen), Sergio Romero IJssel (Romeo Sanders), Oda Spelbos (Marion Dreesen), Ria Eimers (Frieda Mechels) en Jamie Grant (Esmee van Rooy). In het nieuwe seizoen zijn wederom gastrollen weggelegd voor een aantal bekende acteurs onder wie Martijn Nieuwerf, Javier Guzman, Joel de Tombe, Jan Smit, Tibor LukŠcs, Kim Feenstra, Johnny Kraaijkamp jr., Chris Tates, Koert-Jan de Bruijn, Tamara Brinkman, Peter Beense en Tom Jansen.

We zenden de vijfde reeks van Flikken Maastricht opnieuw uit. 

Deze reeks opent met de cliffhanger van afgelopen seizoen: Wolfs' leven staat op het spel en Daan de Vos (Thomas Acda) blijkt de sleutelfiguur. In de eerste aflevering is het hele team druk bezig met een verbeten klopjacht op Daan de Vos. Maar Daan blijkt nog veel meer troeven achter de hand te hebben en het is maar de vraag of ze hem te pakken krijgen.

Ook de persoonlijke levens van Eva, Wolfs, Marion en Romeo staan in de vijfde reeks centraal. En de serie verwelkomt twee 'nieuwe' gezichten: hoofdinspecteur Flamand (Will van Kralingen †) en een nieuwe collega komt het 'blauwe' team versterken: Esmee van Rooy (Jamie Grant).

En natuurlijk veel bekende namen in de gastrollen. Onder anderen Tygo Gernandt, Frits Lambrechts, Frans van Deursen, Marcel Hensema, Mimoen Oaissa, Theo Maassen, Kees Boot en Miryanna van Reeden maken hun opwachting.

Aflevering 9: Inkom. Vrijdag 22 augustus om 20.30 op NPO 1

Tijdens de introductieweek voor nieuwe studenten doet een meisje aangifte van de verdwijning van haar vriendin. Als haar tasje ook nog op straat gevonden wordt gaan Eva en Wolfs op zoek. Al snel ontdekken ze dat ze de avond van haar verdwijning stomdronken met een jongen mee is gegaan. De jongen beweert haar levend achter te hebben gelaten in een park.

Ondertussen proberen Romeo en Marion een zwerver met psychische problemen van de straat te krijgen. Eva heeft eindelijk beet in haar onderzoek naar het verdwenen geld en ook Wolfs doet een ontdekking.

Jos - Koen Wouterse, Steven Kraaij - Reinout Scholten van Aschat, Youssef - Mimoen Oaissa

  Flikken Maastricht - Muziekfeest

Gastrol Jan Smit

Jan Smit vervult in seizoen 9 van FlikkenMaastricht een gastrol en speelt... zichzelf.

Aangezien Jan een rol krijgt als politieman in een nieuwe film, benadert hij de politie in Maastricht met de vraag of hij een paar dagen mee kan lopen met Wolfs (Victor Reinier) en Eva (Angela Schijf) zodat hij zich goed kan voorbereiden op zijn rol. Hij raakt direct betrokken bij een moordzaak...

Jan Smit: "Ik vind het een grote eer dat ik ben gevraagd om een gastrol te spelen in de best bekeken en meest populaire Nederlandse politieserie. Ik kijk met veel plezier regelmatig naar Flikken Maastricht en heb dan ook heel veel zin om daar zelf nu een kleine rol in te vervullen naast Angela en Victor."

Nieuw uniform

OP 6 juni verdween het oude politie-uniform verdwijnt definitief. Het nieuwe uniform is gelanceerd in Maastricht. Marion en Romeo dragen 'm al en uiteraard zie je dat in Seizoen 9! Wat vinden jullie van de outfit? Bekijk een fragment! tinyurl.com/odt5f7l

Gastrol

Iets om naar uit te kijken! Joel de Tombe heeft een gastrol in het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht. Hij speelt Joe die als stagiair van de politieschool meeloopt met de straatdiensten.

Flikken Maastricht locatietour

Op initiatief van Jim de Koning en FMfansite.nl is er een nieuwe Flikken Maastricht locatietour. Het is een wandeling van 6 km of 9 km door Maastricht langs vele mooie en spannende plekken uit je favoriete tv-serie. Op het bankje zitten waar Eva in het geheim gesprekken voerde met Tonja? Op de foto bij het motorhome van de Hawkwinds? Een broodje eten op de Perroen op het Vrijthof net als Eva en Wolfs? Allemaal geen probleem.

Je passeert 14 bekende locaties uit de seizoenen 1 t/m 8. De folder is gratis verkrijgbaar bij de VVV Maastricht.

Bloopers!

Je ziet het filmpje rechts in de player onder Exclusieve fragmenten.

OfficiŽle Flikken Maastricht Facebook pagina

Op de officiŽle Flikken Maastricht Facebook pagina vind je veel informatie, nieuwtjes en weetjes! Like de pagina en je blijft op de hoogte van het laatste Flikken Maastricht nieuws.

Like de pagina!

Drie nieuwe seizoenen Flikken Maastricht

Van de populaire politieserie Flikken Maastricht worden drie nieuwe seizoenen gemaakt. Jullie kunnen je verheugen op seizoen acht, negen en tien. Acteurs Victor Reinier, Angela Schijf en de rest van de cast hebben hun commitment gegeven.

"Dat we drie nieuwe seizoenen gaan maken voor Nederland 1, getuigt van grote waardering voor de acteurs en de makers. Het is uniek dat er tien seizoenen van een dramaserie worden gemaakt en wat mij betreft blijft het daar niet bij", aldus Remco van Leen, programmadirecteur TV bij de TROS.

Marcel Peek, netmanager Nederland 1: "Nederlands drama is een belangrijk speerpunt van de publieke omroep. Ik ben heel blij dat de beste politieserie van eigen bodem ook de komende jaren op Nederland 1 te zien zal zijn."

De afgelopen weken heeft elke aflevering van Flikken Maastricht ruim 2 miljoen kijkers getrokken. Met ruim 65.000 volgers op Facebook en een zeer actieve achterban, is de serie mateloos populair.

Het achtste seizoen van dť misdaadserie van eigen bodem, Flikken Maastricht is vanaf 14 maart 2014 te zien en wordt geproduceerd door Eyeworks.

 Preview 

 Rondleiding en antwoorden 

 Terugkijken uitzending Flikken Maastricht 

 Exclusieve fragmenten 

In de webwinkel

Neem een kijkje in de TROS-webwinkel voor meer Flikken Maastricht. Klik hier!

Laatste reacties

17-08-2014 10:53 door sofia posthuma

flikken maastricht is het leukste progamma ooit gemaakt

16-08-2014 08:06 door jan giesen

Vind dit een van de beste politie series die er ooit gemaakt zijn want veel spanning en goede actrices en acteurs, ik hoop dat deze serie nog jaren blijft door gaan

15-08-2014 23:18 door Kim MaaktNietsUit

Voor de mensen die vragen waar de alles kunnen terugkijken. Seizoen 1 t/m 5 is heel handig terug te kijken via Netflix. Vanaf seizoen 5, kan je alles downloaden via de site kickass.to om het vervolge...

14-08-2014 16:10 door Flikken Maastricht

Hii, Ik hou heel erg van Flikken Maastricht! Morgen ga ik eindelijk op vakantie in de buurt van Maastricht, ben zo benieuwd naar de stad waar jullie elke seizoen weer hebben gefilmd! Groetjes.

14-08-2014 12:26 door Rien van der Meer

Wij beschikken pas over MyPrime. En sinds een paar weken kijken mijn dochter en ik elke avond ťťn of twee afleveringen (soms smullen we er zelfs wel drie!!) van Flikken Maastricht. We zijn begonnen ...

Twitter

Ik vind dit programma leuk. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De TROS Nieuwsbrief is een wekelijkse e-mail service van de Grootste Familie van Nederland. Hierin vindt u nieuws over radio en tv uitzendingen, presentatoren, achtergrondinformatie over programma’s , activiteiten en evenementen en speciale acties, publieksoproepen, optredens, prijsvragen en exclusieve video- en fotoverslagen.

Sluiten