Ontdek Omroep.nl

CupCakeCup

|Actueel

Vanaf december 2014 weer op tv

Meld je aan voor het Zapp CupCakeCup Event!

Op zaterdag 13 september houden we het grote Zapp CupCakeCup Event en de selectieronde voor het nieuwe seizoen van CupCakeCup 2014 in Amsterdam En jij kunt er bij zijn!! Kom kijken naar de 100 kinderen die strijden om een plekje in het tv programma. Maar is er natuurlijk meer te doen….
De grote Zapp CupCakeCup spelen!

Kom met je ouders/ broertjes/ zusjes/ neefjes/ nichtjes/ vriendjes/ vriendinnetjes naar Vondel CS in het Vondelpark te Amsterdam en leef uit je bij de volgende activiteiten: CupCake Gooien, Vangen, Happen en Twister!

Natuurlijk kun je ook op de foto met de CupCakeCup mascotte en deelnemen aan 1 van de cupcake versier workshops of volg de Masterclass! Of leef je lekker uit op het grote Zapp springkussen. Voor je ouders is er een zonnig terras en een speciaal cupcake koffie- en lunchmenu.

Geef je snel op!!

De inschrijving voor CupCakeCup is geopend!

CupCakeCup komt terug, en jij kunt erbij zijn! Op 13 september houden we de selectieronde in Amsterdam. Wij nodigen op die dag 100 cupcakebakkers uit, waarvan er 20 overblijven die de spannende strijd aangaan om de gouden CupCakeCup 2014. 

Kun jij cupcakes bakken als de beste en ben je tussen de 10 en 13 jaar, meld je dan nu snel aan!

Vind ons leuk op Facebook!

Op de CupCakeCup facebook gaan we extra prijzen weggeven, hebben we exclusief materiaal en blijven we je op de hoogte houden.

Ook als het programma niet op televisie is. Dus kom erbij! CupCakeCup Facebook

Recept basisbeslag

Basisrecept voor 12 cupcakes
200 gram boter op kamertemperatuur
200 gram suiker
200 gram bloem
4 eieren op kamertemperatuur
Merg van een vanillestokje
 
Keukengerei:
Weegschaal
Mixer
4 bakjes
Cupcaketreetje
Cups
Klopper
Mesje
Lepel of spuitzak met schaar
Prikker
 
Bereidingswijze:
Haal de boter en eieren op tijd uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen, zodat de boter lekker zacht is.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven is geplaatst, zodat je later makkelijk je cupcakes in de oven kunt zetten.

Meet alle ingrediënten keurig af. Zet de ingrediënten in bakjes klaar.
Klop de boter en de suiker op in de beslagkom(van de mixer): Doe de boter in de kom, dan beetje bij beetje de suiker toevoegen. Tussendoor moet je het mengsel  met de mixer op middelhoge snelheid mixen. Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt het beslag luchtiger. Dat is erg belangrijk voor de perfecte cupcake!

Snijdt het vanillestokje in de lengte door en open het plat op het werkblad. Schraap met een mesje alle merg uit het vanillestokje. Doe de vanille  bij de boter en de suiker.
Voeg de eieren telkens een voor een  toe en mix tussendoor. Mix het beslag goed op middelhoge snelheid.
Voeg nu beetje bij beetje bloem toe, tussendoor even mixen. Zodra het beslag egaal is, is het klaar!

Leg de cups in de bakvorm. De cups moeten tot 2/3 gevuld worden. Zo kunnen de cups goed rijzen en zullen ze niet te ver boven het papieren vormpje uitsteken als ze klaar zijn. Extra tip: Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kunt decoreren.
Plaats de cupcakes in het midden van de oven op het rooster en bak ze gedurende 20 tot 25 minuten.

Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of ze gaar zijn. Als er geen nat beslag aan de houten blijft kleven zijn de cupcakes gaar!
De cupcakes kunnen nu uit de oven worden gehaald en moeten nog een paar minuutjes in het bakblik blijven. Hierna kun je de cupcakes eruit halen.
 

 Uitzendingen 

 Masterclass 

 Winnaars masterclass 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De TROS Nieuwsbrief is een wekelijkse e-mail service van de Grootste Familie van Nederland. Hierin vindt u nieuws over radio en tv uitzendingen, presentatoren, achtergrondinformatie over programma’s , activiteiten en evenementen en speciale acties, publieksoproepen, optredens, prijsvragen en exclusieve video- en fotoverslagen.

Sluiten