Ontdek Omroep.nl

André Rieu

|Actueel

The Making of André Rieu's Kroningsconcert

Zaterdag 26 april 17.20 uur Ned. 1 
Woensdag 30 april  16.25 uur Ned. 1 (HH)

We volgen André Rieu bij de voorbereidingen van het belangrijkste concert uit zijn loopbaan. Het kroningsconcert op het museumplein in Amsterdam. De repetities met onder André van Duin en 150 pipers.

André Rieu's Kroningsconcert

Woensdag 30 april 21.20 uur Nederland 1 

"De mooiste dag uit mijn muzikale carrière en de absolute bekroning van mijn werk!" Zo noemt André Rieu zelf het concert dat hij met zijn Johann Strauss Orkest mocht geven in Amsterdam als afsluiting van de feestelijkheden rond een historische gebeurtenis: de inhuldiging van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima.

Voor een publiek van tienduizenden jubelende mensen gaf hij op 30 april 2013 een Kroningsconcert op het Museumplein in Amsterdam. Voor iedereen die die dag niet in Amsterdam kon zijn, is de live registratie van dit feestelijke concert een kans om alsnog het gevoel te krijgen erbij te zijn geweest.

Een uniek concert, met natuurlijk de Kroningswals die André Rieu speciaal voor deze gelegenheid schreef, schitterende beelden van het nieuwe koningspaar, de plechtige inhuldiging, de leuke prinsesjes, een emotionele muzikale dankbetuiging aan de aftredende koningin Beatrix, een uitzinnig publiek dat uiteindelijk niet meer wist of ze zongen voor de nieuwe koning of voor de koning van de wals... Het is één groot Oranje feest!

  André Rieu op het Vrijthof 2013

De makers van de hitfilm Verliefd op Ibiza komen in het voorjaar van 2014 met een nieuwe romantische komedie inclusief sterrencast: Toscaanse Bruiloft! TROS is wederom co-producent. André Rieu maakt de muziek voor deze film.

  André Rieu

 Uitzendingen 

 André Rieu concerten 

 Preview 

Steun de TROS en ontvang dit geschenk

Beeldje Andre Rieu

Beeldje Andre Rieu

André Rieu bij jou thuis! Speciaal voor alle fans stond André Rieu model voor een prachtig beeldje. Dit unieke beeldje wordt uitsluitend via de TROS...

Klik hier

In de webwinkel

U vindt de DVD André Rieu in Wonderland in onze webwinkel. Kopen? Klik hier!

Laatste reacties

30-12-2013 10:31 door Jan Bartelsa

Concert van 26 Dec. was een teleurstelling. Een klein half uur concert en de rest vulling. Jamer

27-12-2013 00:35 door Guus Rombouts

Helaas heb ik geen televisie, kijk alles via 'Uitzendinggemist'. Dit is het tweede concert van André Rieu tijdens dit bijna afgelopen jaar wat niet via die website is te zien. I.v.m. rechten...

27-12-2013 00:29 door Erna Nieuwland

Ola Andre, wat een geweldige avond, we hebben genoten. We hopen dat u ooit naar Portugal komt. Erg bedankt en Feliz Ano Novo. BJSxxxtOn en eRna

26-12-2013 23:55 door Ria De Meers

We kijken thuis elk jaar naar de show van Rieu, elk jaar weer een groot plezier. Dit jaar was het echter zeer teleurstellend. Toch wel de slechtste show die we ooit gezien hebben. Geen opbouw naar een...

25-12-2013 12:13 door Jan Verspeek

Heeeeel veel dank voor het mooie geweldige concert van André

Twitter

Ik vind dit programma leuk. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De TROS Nieuwsbrief is een wekelijkse e-mail service van de Grootste Familie van Nederland. Hierin vindt u nieuws over radio en tv uitzendingen, presentatoren, achtergrondinformatie over programma’s , activiteiten en evenementen en speciale acties, publieksoproepen, optredens, prijsvragen en exclusieve video- en fotoverslagen.

Sluiten